Meditatie-weekend Shinee met Lama Zeupa
Yeunten Ling - 3 & 4/12/2022 - Huy

Meer weten & Inschrijven 

Als we mediteren is het in de eerste plaats belangrijk dat we weten « waarom » we dat nodig achten.

Het boeddhisme moedigt ons aan om onze motivatie aan te wakkeren en te versterken door het onthouden van de Vier Gedachten. Lama Tashi Nyima zal deze vier geheugensteuntjes uitgebreid toelichten om ons aan te moedigen.  

Lama Zeupa zal ook dieper ingaan op de vijf basisprincipes van de meditatie, die we als beoefenaar best blijven cultiveren.  

Verder komen ook nog de negen etappes van de kalmtemeditatie (Shinee) aan bod en hoe we de vijf storende emoties kunnen leren transformeren via meditatie.


Er worden ook enkele varianten van de meditatie uiteengezet, zodat iedereen de kans krijgt om de methode te kiezen die hem het best past om de praktijk verder te verdiepen. Er zijn tijdens de tweedaagse uiteraard ook meerdere gezamenlijke oefensessies voorzien.

Dit programma staat open voor beginners en voor beoefenaars die hun beoefening willen verdiepen of een nieuwe impuls willen geven.  

Hoewel ze samen een geheel vormen, kunnen alle Shinee-weekends afzonderlijk worden gevolgd: elk weekend presenteert verschillende aspecten in verband met Shinee.

Meditatie-weekend Shinee met Lama Zeupa
Kagyu Yeunten Gyamtso Ling 23 november, 2022
DEEL DEZE post
Labels
Archief

" Boeddhanatuur " met Lama Zeupa
Tibetaans Instituut - 15/12/2022 om 20u - Schoten