TAI CHI op zondagochtend

09/06/2019 10:00 au 09/06/2019 11:30 (Europe/Brussels)

Schoten, Belgique


Tai Chi Chuan in verschillende aspecten

Een kennismakingpakket in zeven lessen

Welkom op deze kennismaking met de klassieke taiijiquan! 

Telkens op zondag van 10u tot 11u30

7 april: Introductieles. 

Deze les is gratis voor wie een abonnement koopt (€ 72 voor 7 lessen).

Data: 7 (introductie)  & 14 april, 5 & 12 mei, 2 & 9 & 23 juni 2019 

U bent ook welkom aan € 12 per les. Graag met gepast geld ter plaatse betalen. 

Tibetaans Instituut, in de zaal op de benedenverdieping

Tai Chi Chuan, of Taijiquan, is een eeuwenoude Chinese bewegings- en meditatiemethode.

De doelstellingen zijn:

* ontspanning van geest en lichaam

* een lang en gezond leven

*spirituele ontwikkeling

* zelfverdediging

Oorspronkelijk was taijiquan een gevechtskunst. Tegenwoordig wordt het echter vooral beoefend als relaxatie- en gezondheidsmethode.

Het ontstaan is met zekerheid terug te brengen tot het begin van de 17e eeuw, mogelijk veel vroeger.

Het kan tot op zeer hoge leeftijd beoefend worden. Lenigheid of conditie zijn absoluut niet nodig. Je leert op een losse, ontspannen, harmonieuze manier bewegen.


Odoo- Echantillon n° 2 pour trois colonnes

 

Taijiquan bestaat uit een reeks trage, vloeiende, ontspannen bewegingen. Die gaan we met de jaren steeds trager uitvoeren, waardoor ook de ademhaling vertraagt, want de ademhalingen liggen vast per beweging. Hierdoor komen we in een toestand van diepe relaxatie en meditatie. Hoe meer we ontspannen, hoe meer onze interne energie (qi of chi) vrij kan circuleren. Stagnatie en het blokkeren van onze interne energie worden veroorzaakt door spanningen in het lichaam. Kan men die spanningen opheffen, dan kan de energie weer vrijer stromen, vermijdt men ziektes, kweekt men een sterke gezondheid aan en remt men het ouder worden af. 

Taijiquan verbetert ook aanzienlijk het evenwichtsgevoel, wat belangrijk is voor iedereen, maar in het bijzonder voor wie ouder is; het wordt daarom vaak gebruikt als valpreventie bij ouderen. 

Taijiquan beoefenen kan ook helpen bij het vinden van niet alleen een beter fysiek, maar ook een beter mentaal en emotioneel evenwicht, en er zo voor zorgen dat we rustiger, meer ontspannen en steviger in het leven staan.

Odoo- Echantillon n° 3 pour trois colonnes

 

Erik Elsemans begon in 1994 met de studie van het taijiquan. Vanaf 1996 volgde hij les bij Yang Jwing-Ming, een gereputeerde Chinese leraar die in de Verenigde Staten woont en de auteur is van tientallen boeken en dvd's over taijiquan en aanverwante onderwerpen. Van 1997 tot 2010 verbleef hij ongeveer drie maanden per jaar in de VS om er les te volgen bij Yang Jwing-Ming, in totaal vijfentwintig keer, en nam ook deel aan workshops met hem in Frankrijk, België, Nederland, Hongarije, Polen en Portugal. Later assisteerde hij zelf Yang Jwing-Ming bij het geven van workshops. Hij is officieel door hem erkend als coach instructor en gaf eigen workshops in België, Nederland, Frankrijk, Italië, Polen en Bermuda. 

Deze eerste lessenreeks in het Tibetaans Instituut kan vanaf september worden vervolgd indien er voldoende belangstelling blijkt te zijn.

Visualiser sur Google Maps
TIBETAANS INSTITUUT VZW
Kruispadstraat 33
    2900 Schoten
    Belgique
+32 (0)3 685 09 19
tibetaans.instituut@tibinst.org

Quand

De 09/06/2019 10:00
à 09/06/2019 11:30

Agenda

TIBETAANS INSTITUUT VZW
+32 (0)3 685 09 19
tibetaans.instituut@tibinst.org

Flux social