Geleide Stille Meditatie

28/10/2019 20:00 au 28/10/2019 21:30 (Europe/Brussels)

Schoten, Belgique


Iedere maandagavond is er een geleide stille meditatie (shinee, de geest tot rust brengen).

Een van onze ervaren medewerkers geeft voor en/of tijdens de meditatie raadgevingen als ondersteuning van onze beoefening. De geleide meditatie geeft de gelegenheid zowel aan beginners om kennis te maken met mediteren als aan alle beoefenaars om stapsgewijs meer ervaring op te bouwen. Deze stille meditatie wordt telkens begeleid door één van onze lange termijn medewerkers. Iedereen die graag wil leren mediteren is welkom en kan de groep vervoegen op elk moment in het jaar.

De meditatie die we beoefenen heet Shinee of shamatha, wat betekent ‘verblijven in rust’.

Onze geest is meestal uitermate actief en onvoorspelbaar. Allerlei soorten gedachten doorkruisen hem en zetten ons vaak aan tot handelingen waarvan de gevolgen teleurstellend kunnen zijn en een onbehaaglijk gevoel of zelfs lijden kunnen veroorzaken. In het beste geval kennen we een soort welbehagen, dat echter van tijdelijke en veranderlijke aard is. Pas als we onze geest leren temmen, kunnen we een stabiel geluk ervaren dat niet afhankelijk is van externe factoren.

Meditatie gebeurt in eerste instantie op een formele manier, al zittend op een kussen of op een stoel. Geleidelijk zal deze meditatieve ervaring ook doorstromen in ons dagelijks leven.

De praktijk van de meditatie viseert een fundamentele transformatie van ons hele wezen en niet alleen een verandering van bepaalde aspecten ervan. Deze transformatie zal ons gaandeweg toestaan om op een wijze en betekenisvolle manier te reageren op alles wat zich voordoet. Stapsgewijs ontstaat de natuurlijke staat van stabiliteit, openheid en helderheid in de geest. 

Bijdrage: € 2

Texte Odoo et bloc d'image

Visualiser sur Google Maps
TIBETAANS INSTITUUT VZW
Kruispadstraat 33
    2900 Schoten
    Belgique
+32 (0)3 685 09 19
tibetaans.instituut@tibinst.org

Quand

De 28/10/2019 20:00
à 28/10/2019 21:30

Agenda

TIBETAANS INSTITUUT VZW
+32 (0)3 685 09 19
tibetaans.instituut@tibinst.org

Flux social