Geannuleerd - Starten met boeddhisme  3, Iconografie in het boeddhisme, met Marcus Van Roosbroeck en Manu Grisar

30/05/2020 14:00 au 30/05/2020 16:30 (Europe/Brussels)

Schoten, Belgique


Odoo - Echantillon n°1 pour trois colonnes


We willen in een drietal lessen mensen de kans geven om zonder enige voorkennis vertrouwd te geraken met het Boeddhisme, niet alleen de theorie, maar ook de praktijk. Elke les zal starten met een theoretische voordracht van ongeveer 45 minuten waarin we jullie meenemen op een reis in India waar we het leven van de Boeddha vertellen, de verspreiding volgen via de zijderoute naar China om te eindigen in Tibet en tenslotte de nodige aandacht besteden aan de kleurrijke iconografie van het Tibetaans Boeddhisme. Nadien nemen we jullie mee in de wereld van de praktijk, waar alles van de eerste stap in de tempel zal uitgelegd worden. 

Iconografie in het boeddhisme

Theorie: Boeddhistische kunst, van aniconische kunst in India via Gandhara tot de kosmos van het Tibetaans Boeddhisme. Aan de hand van foto’s bespreken we enkele stijlvormen en hun kenmerken en staan we stil bij de oorsprong van de ontelbare afbeeldingen in de Tibetaanse kunst.

Voor het theoretische gedeelte rekenen we op Marcus Van Roosbroeck, gids en gevormd in boeddhistische geschiedenis en kunst door verschillende universitaire opleidingen. 

Odoo- Echantillon n° 2 pour trois colonnes

 

Praktijk: Na twee dagen oefenen geraken we stilaan klaar voor het grotere werk. We leren in deze sessie hoe het mediteren verder kan verlopen en welke valkuilen er kunnen opduiken van bij het begin, ook naar hoop en verwachtingen toe. Een praktische begeleiding voor het opstarten van een basispraktijk.  

Voor het praktisch gedeelte zorgt Manu Grisar,gids, Boeddhistisch Consulent bij ZNA en begeleider bij de wekelijkse meditatie en puja’s. 

Het geheel omvat drie lesnamiddagen.

Bijdrage: € 10 leden, € 12 niet leden

reservatie noodzakelijk

Visualiser sur Google Maps
TIBETAANS INSTITUUT VZW
Kruispadstraat 33
    2900 Schoten
    Belgique
+32 (0)3 685 09 19
tibetaans.instituut@tibinst.org

Quand

De 30/05/2020 14:00
à 30/05/2020 16:30

Agenda

TIBETAANS INSTITUUT VZW
+32 (0)3 685 09 19
tibetaans.instituut@tibinst.org

Flux social